[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.3″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.3″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.3″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default”]
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi oreganó
- só
- 1 szár koriander
- fél kiló fehér hagyma
- 40 dkg édes, zöld kaliforniai paprika
- 20 dkg paradicsom
- olaj
- 6 keserű lime vagy sima lime
- két kávéskanál levesízesítő
- 4 tortilla csíkokra vágva, olajban kisütve
Elkészítés:
Két liter vízben megfőzzük a csirkemellet fokhagymával, oreganóval, korianderrel és sóval.
Mikor a hús puha, kivesszük a léből, vékony csíkokra tépkedjük, a levét pedig leszűrjük.
A hagymát, paprikát, paradicsomot olajban megsütjük, amíg a hagyma áttetsző nem lesz.
Hozzáadjuk a húslevest és négy lime levét, megfűszerezzük levesízesítővel, tíz percig forraljuk, majd leszűrjük.
Tálaláshoz mély tányérba tesszük a csíkokra tépkedett csirkehúst, a csíkokra vágott sült tortillát és két karika lime-ot, majd a forró levest rászedjük.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]