Sopa de lima

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.3″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.3″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.3″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.6.5″ _module_preset=”default”]

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi oreganó
  • 1 szár koriander
  • fél kiló fehér hagyma
  • 40 dkg édes, zöld kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • olaj
  • 6 keserű lime vagy sima lime
  • két kávéskanál levesízesítő
  • 4 tortilla csíkokra vágva, olajban kisütve

 

Elkészítés:

Két liter vízben megfőzzük a csirkemellet fokhagymával, oreganóval, korianderrel és sóval.

Mikor a hús puha, kivesszük a léből, vékony csíkokra tépkedjük, a levét pedig leszűrjük.

A hagymát, paprikát, paradicsomot olajban megsütjük, amíg a hagyma áttetsző nem lesz.

Hozzáadjuk a húslevest és négy lime levét, megfűszerezzük levesízesítővel, tíz percig forraljuk, majd leszűrjük.

 

Tálaláshoz mély tányérba tesszük a csíkokra tépkedett csirkehúst, a csíkokra vágott sült tortillát és két karika lime-ot, majd a forró levest rászedjük.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Search

About

Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown prmontserrat took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown prmontserrat took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Categories

Recent Posts

Tags

Gallery