A maja kultúra rajongóinak (14 nap)

Ez a körutazás érinti a Yucatan-félsziget és dél-kelet Mexikó legfontosabb maja romterületeit.

Azoknak ajánljuk, akik mélyebben szeretnék beleásni magukat a maja kultúrába.

Nem ajánlott gyerekkel, hacsak nem kimondottan érdekli őket.

Aki kicsit is ismeri a maja kultúrát, biztosan hallott Tulumról és Chichen Itzáról, de ezeken túl még nagyon sok gyöngyszem van. Fedezzük fel őket együtt!

 

körutazás a maja kultúra rajongóinak

1. nap

Érkezés Cancunba, transzfer a választott szállodába.

2. nap

Reggeli után indulás a szállodából. Látogatás Tulumba, ahol a legszebb fekvésű maja romvárost járjuk körbe idegenvezetőnkkel, közvetlenül a Karib-tenger partján. Délután érkezés Bacalarba, a hétszínű lagúna partjára, hajós kirándulás a lagúnán, majd elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap

Rövid utazás Chetumalba, ahol felkeressük a Maja Kultúra Múzeumát, majd továbbutazunk Kohunlich romvárosába, ahol a dzsungelben sétálva jutunk el a hatalmas maszkokkal díszített piramishoz.

A program végén irány Xpujil, a szállás.

4. nap

Xpujil – Calacmul. Bioszféra rezervátum, és az egyik legnagyobb hajdani maja város egy helyen. Az ódon romok között bolyongva gyakran láthatunk majmokat és egzotikus trópusi madarakat.

A séta után rövid utazás Chicanna faluba, pihenés a szállodában.

Edzna Mexikóban
Palenque, ide is megyünk

5. nap

Ezen a napon egy hosszabb utazás vár ránk, Palenque városába. A romterületet és a múzeumot ezen a délutánon vagy másnap reggel nézzük meg.

6. nap

Reggel újra kisbusszal megyünk tovább Bonampakba, a freskóiról híres maja városába. Az estét a Mexikót Guatemalától elválasztó folyó partján töltjük bungalókban.

7. nap

Reggeli után csónakokba szállunk, ezekkel jutunk el Yaxchilan romvárosába. Ezt a hajdani nagyvárost jelenleg országúton nem lehet megközelíteni. Vissza hajóval a kiindulópontra, majd kisbuszunkkal visszatérünk Palenque-be.

8. nap

Palenque-ből hosszabb utazás vár ránk. Edzna maja romjait keressük fel, majd utunkat a múltban gyakran a kalózok által megtámadott Campeche felé vesszük. A város hangulatos központja ma a világörökség részét képezi.

9. nap

Délelőtt először Kabah, majd Uxmal romvárosait keressük fel. A puuc maja építészet remekei után a nap további részét Merida gyarmati városban töltjük.

10. nap

Reggel kis városnézés a központban, majd Dzibichaltunba utazunk, hogy ismét a maják nyomába eredjünk. Délutánra visszatérünk meridai szálláshelyünkre.

Edzna maja romjai
Coba, nagy piramis

11. nap

Ezen a napon először Izamal sárgára festett városát tekintjük meg. Az itteni kolostor a hajdani maja templom alapjaira épült. Majd Mayapan romvárosába utazunk, innen érkezünk chichen itzai szállásunkra az esti órákban.

12. nap

Reggel frissen indulunk neki a maja kultúra talán legismertebb emlékének, Chichen Itzának. A város bejárása után egy kisebb, de nem kevésbé szép romterülethez, Ek-Balamhoz látogatunk el. Ezután az esti szállás Valladolidban lesz.

13. nap

Utazás Cobába, ahol a dzsungelben szétszórt épületcsoportok között biciklivel vagy triciklivel cirkálhatunk. Itt lehet megmászni az észak-yucatani térség legmagasabb piramisát. Estére érkezünk tengerparti szállásunkra.

14. naptól

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programok.

Térkép a körutazásról

Nézd meg a képen, milyen útvonalat járunk be!

Ha rákattintasz, nagyobbra nyílik!

Pin It on Pinterest

Share This