Mexikó, Beliz, Guatemala maja körutazás (11 nap)

Ha már Mexikóba látogatsz, érdemes átnézni a szomszédba.

Ezen a körutazáson főleg a maja kultúrát követjük három országon át.

A határátlépésekhez magyar állampolgároknak nincs szükségük előre megváltott vízumra, az illetékeket a határállomáson kell befizetni.

A maja romok mellet látni fogtok igazi esőerdőt, hajózni fogunk folyókon, és megtapasztalhatjátok a dzsungel hihetetlenül gazdag élővilágát. 

Mexikó, Beliz, Guatemala maja körutazás

1. nap

Érkezés Cancunba, transzfer a választott szállodába.

2. nap

Reggeli után indulás a szállodából. Látogatás Tulumba, ahol a legszebb fekvésű maja romvárost járjuk körbe idegenvezetőnkkel, közvetlenül a Karib-tenger partján. Délután érkezés Bacalarba, a hétszínű lagúna partjára, hajós kirándulás a lagúnán, majd elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap

Rövid utazás Chetumalba, ahol felkeressük a Maja Kultúra Múzeumát. Ezután átlépünk Belizbe és hamarosan csónakba szállunk, hogy felkeressük Lamanai maja városát. Délután utazás San Ignacio-i szálláshelyünkre.

4. nap

Reggel átlépjük a határt Guatemalába és egyenesen a tikali romterületen belül található szállásunkra megyünk. A hotel elfoglalása után még lehetőség nyílik egy rövid látogatásra a csodás piramisokhoz.

Tikal

5. nap

Délelőtt idegenvezetőnkkel, délután pedig önállóan járhatjuk be a hatalmas területen fekvő romvárost. A dzsungelben sétálva találkozhatunk ormányos medvékkel, majmokkal és színes madarakkal.

6. nap

Továbbutazunk Mexikó felé, ahol határt csónakkal lépjük át, majd innen továbbcsónakázunk Yaxchilan romvárosába. Szállás a folyóparti bungalóban.

Guatemala

7. nap

Rövid utazás után érjük el Bonampak városát, mely rendkívül jó állapotban fennmaradt falfreskóiról nevezetes. Az estei pihenő Palenque városban lesz.

 

8. nap

A reggeli köd felszálltával elénk tárulnak Palenque néhai palotái és egyéb épületei. Utána egy hosszabb buszozás után Edzna maja romjait keressük fel, majd utunkat a múltban a kalózok által gyakran megtámadott Campeche felé vesszük. Szállás a városban.

9. nap

Délelőtt rövid városnézés Campeche-ben, majd Uxmal romvárosát keressük fel. A puuc maja építészet remekei után a nap további részét Merida gyarmati városban töltjük.

10. nap

A reggeli városnézést rövid utazás követi, így eljutunk Izamalba, a sárga városba. A városka kolostora egy hajdani maja piramis alapjaira épült. Innen továbbutazunk, hogy felkeressük a maja világ talán legismertebb emlékét, Chichen Itza romterületét. Szállás Valladolidban.

11. nap

Ezen a délelőttön a közeli, nemrégen feltárt Ek-Balam romvároskába látogatunk, ezzel véget is ér a maja körút, az estét már Cancunban, a választott szállodában élvezhetjük a tengerparton.

12. naptól

Pihenés Cancunban vagy fakultatív programok.

Belize

Térkép a körutazásról

Nézd meg a képen, milyen útvonalat járunk be!

Ha rákattintasz, nagyobbra nyílik!

Pin It on Pinterest

Share This