Réz-kanyon: vonatos kirándulás Chihuahua államban (6 nap)

Mexikó jelenleg működő két személyszállító vasútjának ez az egyike.

A kb. 600 km hosszú pálya Chihuahua városból indul, az ország északi, sivatagos részéről, majd 2000 méter feletti magasságban tekeregve a hegyeken át megérkezik a Csendes-Óceán partjára.

A fantasztikus mérnöki munkát dicsérő pályán több mint 50 alagúton és majdnem ugyanannyi viadukton át haladnak a vonatok.

A Réz-kanyon rendszere kiterjedését tekintve nagyobb, mint a Grand Canyon.  

Ráz-kanyon vonattal Chihuahua álamban

1. nap

Érkezés Chihuahua város repülőterére, transzfer a szállodába.

Városnézés idegenvezetéssel, ahol megtekinthető a város katedrálisa, a Kormányzói Palota freskói, Quinta Gameros, Pancho Villa háza, vízvezeték.

2. nap

Korán reggel transzfer a vasútállomásra, a vonat 6 órakor indul. Dél körül érkezés Creel fafeldolgozó városkába, transzfer a szállodába.

Délután kirándulás az Arareco tóhoz és környékére: a gombák és a békák völgyének sziklaképződményeinek megtekintése, látogatás a San Ignacio jezsuita misszióba és egy lakott Tarahumara indián barlangba.

3. nap

Reggeli a szállodában, majd transzfer a vasútállomásra. A vonat 11:30-kor indul, az út 2 órát vesz igénybe Barrancas állomásig, a Réz-kanyon rendszerének a szívébe.

Transzfer a szállodába, délután kirándulás a Tarahumara barlanglakásokhoz. Este vacsora a szállodában.

Missziós épület Chihuahuában
Réz-kanyon

4. nap

Reggeli után gyalogosan indulunk az ingókőhöz, ahol jól kiépített ösvényekről és kilátókból csodálhatjuk meg a kanyonokat. Ebéd a szállodában.

A vonat du. 2 körül indul tovább Bahuichivo állomásra. Az út kb. másfél óra. Innen újabb 35 perc utazás kisbusszal cerocaui szálláshelyünkre. Út közben érdekes sziklaképződményeket és vízeséseket láthatunk. A szállodában ebéd és vacsora.

5. nap

Reggeli a szállodában. Kirándulás a Cerro del Gallego kilátóhelyhez. Innen nyílik a legszebb kilátás az Urique kanyonra. A kirándulás kb. 3 és fél óra hosszú.

Ezután transzfer a vasútállomásra, majd újra vonatra szállunk Los Mochis végállomás irányába. Este 11 körül érkezés, transzfer a szállodába.

6. nap

Los Mochis-ban ér véget a körút. Reggeli a szállodában, transzfer a repülőtérre. Innen továbbrepülhetsz Mexikóvárosba vagy valamelyik tengerparti üdülőhelyre pihenni.

Térkép a körutazásról

Nézd meg a képen, milyen útvonalat járunk be!

Ha rákattintasz, nagyobbra nyílik!

Pin It on Pinterest

Share This