Sopa de lima / Lime-leves

Magyarul citromos, lecsós csirkehúsleves lehetne a neve. A yucatani konyha tipikus levese. Enyhén savanykás ízével kimodottan üdítő hatású ilyen meleg éghajlaton. Otthon nyárra javaslom az elkészítését.
2020. szept. 29.
Sopa de lima

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi oreganó
  • 1 szár koriander
  • fél kiló fehér hagyma
  • 40 dkg édes, zöld kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • olaj
  • 6 keserű lime vagy sima lime
  • két kávéskanál levesízesítő
  • 4 tortilla csíkokra vágva, olajban kisütve

 

Elkészítés:

Két liter vízben megfőzzük a csirkemellet fokhagymával, oreganóval, korianderrel és sóval.

Mikor a hús puha, kivesszük a léből, vékony csíkokra tépkedjük, a levét pedig leszűrjük.

A hagymát, paprikát, paradicsomot olajban megsütjük, amíg a hagyma áttetsző nem lesz.

Hozzáadjuk a húslevest és négy lime levét, megfűszerezzük levesízesítővel, tíz percig forraljuk, majd leszűrjük.

 

Tálaláshoz mély tányérba tesszük a csíkokra tépkedett csirkehúst, a csíkokra vágott sült tortillát és két karika lime-ot, majd a forró levest rászedjük.

Nézd meg ezeket is:

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.